Shimoda - eventyrernes favoritt

Shimoda er rettet mot den ambisiøse, eventyrlystne fotografen som ønsker en sekk som tåler det naturen måtte bringe av utfordringer.

 

Merket ble dannet av tidligere produktdesigner hos F-Stop, Ian Miller, som et resultat av venner og kollegaer sin frustrasjon over fotosekker som ikke var optimale for deres bruk – nemlig fotografering og filming i tøffe, alpine forhold. Ian Miller er selv en eventyrlysten snowboarder, og ideen om en sekk om var skreddersydd for disse forholdene ble lansert på Kickstarter mot slutten av 2017.

 

Responsen var over all forventning; i løpet av kun 30 timer var målet nådd. Interessen var så stor at målet ble oversteget med 600%. 466 personer bidro med totalt 180.845 dollar. Grunnlaget for Shimoda Designs var med andre ord lagt.

 

Ian designet sekkene med et mål for øyet; ved å benytte avansert teknologi og materialer skulle resultatet være en sekk som gjorde opplevelsen i særlig alpine forhold mest mulig komfortabel samtidig som fotoutstyret skulle transporteres på en trygg måte. Produktene fra Shimoda er med andre ord en direkte refleksjon av den livsstilen Ian og hans venner sverger til.

 

Foreløpig består Shimoda Explore systemet av tre sekker, og like mange innsatser. Sekkene kommer i tre ulike størrelser: 30, 40 og 60 liter og det samme gjør innsatsene – i small, medium og large. Små detaljer som lommer til mat, vann eller GPS lett tilgjengelig på skulderstroppene viser at designet er optimalisert til den aktive fotografen. Smarte festningsløsninger både på toppen, siden og bak på sekken gjør at det er mulig å feste på eksempelvis stativ, ishakke og sovepose eller liggeunderlag samtidig som komforten er ivaretatt. Innsatsene kan kombineres og løsningen er svært fleksibel, slik at man kan tilpasse mengden kamerautstyr etter behov.

 

Mange kamerasekker har, som Shimoda, en åpning som gjør kamerautstyret tilgjengelig gjennom baksiden. Shimoda skiller seg imidlertid ut her ved å ha et «dør-design» som gjør at utstyret i større grad er beskyttet mot vær og vind. Denne unike løsningen gjør også at tilgangen til fotoutstyret er enklere når sekken roteres ved hjelp av hoftebeltene. Ved å åpnes til siden vil fotografen være fri til å hente utstyr uten å måtte passe på at ryggpanelet kommer i veien. Shimoda har med andre ord designet et konsept som appellerer til den aktive og eventyrlystne fotograf som savner en fotosekk som tåler tøffe forhold – samtidig som den både er lett, fleksibel og komfortabel.


Varen er på lager på web og i butikk
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Dette er en bestillingsvare
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.